Jim Cramer, Mad Money-värden och The Street grundare, sa att han är „fixerad“ på att behöva äga bitcoin eftersom han fruktar en „massiv mängd inflation.“ Medan han äger „så mycket guld“ är han enveten om att lämna ett bitcoin-arv till sina barn.

Jim Cramer att regelbundet köpa Bitcoin

Jim Cramer är värd för Mad Money på CNBC, en tidigare hedgefondförvaltare, och en av grundarna av Thestreet.com, en finansiell nyhets- och läskunnighetswebbplats. Under en podcastintervju med Morgan Creek Digital-partner Anthony Pompliano (Pomp), publicerad måndag, ställde Cramer många frågor om kryptokurrency, särskilt bitcoin. Mad Money-värden sa att han har följt aktiehandlaren Dave Portnoy väldigt noga. Portnoy köpte nyligen bitcoin men lämnade kryptomarknaden inom en vecka efter att priset på chainlink, en annan av hans kryptoinvesteringar, sjönk.

Cramer kallar sig en guldfel eftersom han har ”så mycket guld” avslöjade han. Han är orolig för att skydda sig mot inflationen och lämna rätt tillgångar till sina barn. Den tidigare hedgefondförvaltaren förklarade att för att skydda sig mot inflationen går han för närvarande till sin „inflationshandbok“ och „vad det står är att köpa guld, köpa mästerverk och köpa herrgårdar. Det är de tre sakerna. ” Han betonade att „det vi inte hade i den menyn var krypto och jag tror att du måste ha [det].“ Han menade vidare: „Jag känner mycket starkt att jag har missat krypto.“

Pomp klargjorde för Cramer att det är viktigt att skilja mellan bitcoin och kryptovalutor. „När du pratar med dina barn om det måste du se till att det är bitcoin inte bara krypto i allmänhet eftersom bitcoin specifikt har inflationshäcken – saker som vi pratar om här.“

Cramer tror:

Mina barn, när de får mitt arv, känner sig inte bekväma med guld och kommer att känna sig bekväma med krypto.

„Jag behöver bara något som mina barn kommer att förstå … och de kommer aldrig att förstå guld och anledningen till att de aldrig kommer att förstå guld är att de tycker att guld är farligt. Det är farligt eftersom det kan stulas. Det är farligt eftersom de inte vill ta det ur banken, delade Cramer. När det gäller kryptovaluta är Mad Money-värd också orolig för säkerhetssidan, som att bli hackad. Pomp förklarade dock flera sätt att hålla sin bitcoin säkrare.

Cramer medgav att när folk frågade honom om bitcoin Code tidigare sa han till dem att han inte handlar kaffe, bomull och bitcoin. ”Det räckte mycket länge. Det fungerade fram till paketet på tre biljoner dollar [Fed] eftersom vi inte har det. Vi har inte tre biljoner i det här landet. Du kan höja dem, du får de rika att betala så mycket du vill. Det är första gången i mitt liv, och jag har sagt det offentligt, att jag vet att vi inte har pengarna och det är en av anledningarna till att jag gillar guld så mycket. ” Han instämmer dock med Pomp i att biten av bitcoin slår guld.

Nyligen har Federal Reserve gjort ett stort politiskt skifte för att driva upp inflationen. Detta har fått vissa företag att flytta kassareserver till bitcoin, till exempel den Nasdaq-noterade Microstrategy som nyligen köpte totalt 425 miljoner dollar i bitcoin för att säkra mot inflation. Under tiden tror vissa starkt att bitcoin slår guld på alla sätt.

Medgrundaren av The Street utropade:

Jag är fixerad över att behöva äga krypto eftersom jag fruktar massiv inflation.

Pomp fortsatte med att förklara hur Cramer kunde köpa och hålla bitcoin. Till exempel, för att få lite exponering kan han köpa Grayscale Investments GBTC, men det finns premier. Alternativt kan han köpa bitcoin själv och antingen använda vårdtjänsten för ett ansedd företag eller lagra det själv. Han frågade om JPMorgan, som Pomp tror en dag kommer att erbjuda samma kryptotjänst som Fidelity gör. Cramer säger att han har några medel på Fidelity så det är troligtvis den plats han kommer att gå och köpa bitcoin, och nämner att han skulle kunna göra en genomsnittlig dollar-kostnad. Cramer säger att han inte är orolig för prisfluktuationen på bitcoin eftersom det kommer att ingå i hans portfölj som en alternativ tillgång för säkringsändamål.

Vad tycker du om att Jim Cramer vill köpa bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.