Bitfinex Hackers verplaatsen 12 miljoen dollar waard van BTC op de vierjarige verjaardag van de aanval.

Een deel van de 119.756 Bitcoins die in 2016 van de Bitfinex-hack zijn gestolen, is volgens updates van Whale Alert weer in beweging. De blockchain en analytics tracker, die zich richt op grote transacties, merkte op dat 12 miljoen dollar van de gestolen BTC in de afgelopen zes dagen is verplaatst. Dit komt nauwelijks een week geleden, sinds nog eens 3.503 Bitcoins van dezelfde portemonnee-adressen werden verplaatst in ongeveer 12 transacties.

Toevallig komt deze verhuizing precies vier jaar geleden met speculaties dat de hackers moeilijkheden hebben gehad, vooral als het gaat om de FATF-reisregel. Whale Alert detailleerde dat $7 miljoen van de gestolen Bitcoin Code werd overgedragen op 3 augustus, terwijl de resterende $5 miljoen was verplaatst op 29 juli. Het exacte aantal overgedragen Bitcoins in de twee transacties was respectievelijk 620 en 448 BTC.

Gezien het totale aantal Bitcoins dat gecompromitteerd werd, zijn de recente bewegingen slechts een druppel op een gloeiende plaat. Tijdens de hack moesten de Bitcoin-prijzen nog aanzienlijk stijgen en de waardering van de gestolen BTC was slechts 72 miljoen dollar. Vandaag de dag is deze waarde meer dan vertienvoudigd tot $1,3 miljard volgens de heersende marktstatistieken. In principe hebben de hackers alleen maar minder dan 5% van de totale fondsen die ze destijds hebben gestolen, verplaatst.

Terwijl de crypto-markt lijkt te bloeien op de volatiliteit, is de zekerheid in termen van het ondersteunen van de fundamentals verder schalen het risico dat contribuanten hebben om tegemoet te komen. Recente hacks, zoals de $1.39 miljoen aan fondsen die in het gedrang kwamen op het totale cryptohandelsplatform, hebben deze onderliggende tekortkomingen nog steeds blootgelegd.

Een andere die plaatsvond in juli was de Cashaa crypto uitwisseling cyberattack waar de hackers wegkwamen met 336 BTC, dat was ongeveer $ 3,7 miljoen volgens de marktstatistieken op die dag.