Bitcoin-uttagsautomater överstiger 10 100 över hela världen: Expertaktier branschutsikter

Bitcoin-ATM-industrin har nått en milstolpe eftersom antalet installerade maskiner över hela världen har överträffat 10 000 efter sju år sedan den första maskinen installerades. Det finns nu 10 162 bitcoin-bankomater spridda över 71 länder.

Antal Bitcoin-bankomater överstiger 10K

Antalet uttagsautomater i kryptovaluta har ökat betydligt genom åren och överträffade 10 000 förra veckan. „Det tog industrin ungefär 7 år att nå denna punkt sedan den första permanenta bitcoin-ATM-installationen i slutet av 2013“, skrev kryptovalutans ATM-spårningswebbplats Coinatmradar . „Efter de första 3,5 åren fanns det 1 000 aktiva bitcoin-bankomater i drift, under de kommande 3,5 åren har denna siffra ökat med 9 000 bankomater mer.“

Enligt webbplatsen har 10 162 uttagsautomater för kryptovalutor installerats i 71 länder. Det finns också 211 270 andra platser som säljer bitcoin som köpcentrumkiosker och närbutiker.

Coinflips VD Daniel Polotsky har delat lite insikter i bitcoin-ATM-industrin med Immediate Edge. „Med 10 000 maskiner placerade globalt har bitcoin-uttagsautomater blivit en go-to-tjänst för dem som deltar i cash-to-crypto-marknaden, inklusive en betydande del av obankrade och underbankerade“, började han. VD tillade att hans företag installerar mellan 30 och 50 bitcoin-bankomater per vecka och är på väg att ha 3000 bitcoin-bankomater i slutet av nästa år.

Bitcoin ATM-installationstillväxt. Källa: Coinatmradar

USA är fortfarande i täten med flest bitcoin-bankomater installerade (8 004 platser), följt av Kanada med 879 platser, Storbritannien med 281 platser, Österrike med 152 platser, Spanien med 105 platser och Schweiz med 81 platser.

Genesis Coin toppar listan över bitcoin-ATM-tillverkare, med 3574 installerade maskiner, följt av General Bytes med 2 964 maskiner, Bitaccess med 1 040 maskiner, Coinsource med 632 maskiner och Lamassu med 518 maskiner.

Det finns också många bitcoin-bankomater. De 10 bästa operatörerna kör 5263 krypto-bankomater (52%). Det finns 545 andra operatörer som driver 4 857 kryptoutmaskiner enligt Coinatmradar. Coin Cloud toppar listan, följt av Coinflip, Bitcoin Depot, Rockitcoin, Coinsource och Bitcoin of America.

Bitcoin-uttagsautomater överstiger 10 100 över hela världen: Expertaktier branschutsikter
De bästa bitcoin-bankomaterna. Källa: Coinatmradar

”Det kommer att bli en tillströmning av nya investerare som behöver hjälp för att komma igång under nästa bull run. Genom att betona enkelhet och personlig service kommer bitcoin-bankomater att vara avgörande för att omvandla intresse till adoption, ”förklarade Polotsky. ”När blockchain-baserade finansiella tjänster utvecklas som en bransch kommer uttagsautomater att bli en viktig port för underbankerna. Dessa befolkningar kan dra mest nytta av ett mer inkluderande finansiellt system, och bitcoin-bankomater är bland de få gateways de kan använda. ”

Coinflips VD avslöjade också att „Det har också skett en ökning av förstagångsinvesterare som behöver en enkel köpprocess och personlig support.“ Enligt hans åsikt:

Bitcoin-bankomater har fått en fördel över konkurrensen inom specifik demografi på grund av onrampens hastighet och användarvänlighet. Kunder behöver inte vara tekniskt kunniga för att hitta en maskin, ringa en supportrepresentant och genomföra en transaktion inom fem minuter.